Wijnhandel Vles

Pierre Vles kon met een tweetalige opvoeding (Frans - Nederlands) en een bovenmatige belangstelling voor eten en drinken geen andere vervolgopleiding verzinnen dan Hotelschool. Een keukenstage in de Belgische Ardennen gaf de mogelijkheid om bodempjes oudere topwijnen te proeven. Een volgende stage in Bordeaux bracht de jonge wijnliefhebber ook in contact met jonge topwijnen, vaak zo van het vat. Omdat de lessen drankenkennis op de hotelschool toch enigszins beperkt waren, werd tegelijkertijd het Wijncertificaat behaald. Dit zou later worden aangevuld met diverse zwaardere wijncursussen. Aansluitend op het afstuderen op de Middelbare Hotelschool lag een baan in de wijnbranche voor de hand. Na ervaringen bij een groothandel in wijn en een internationaal opererend agent in wijn werd het tijd om zelf iets op te zetten.

Vles & Co

Wijnhandel Vles is voortgekomen uit groothandel/wijnimport Vles & Co. Vanaf 1993 verkocht Vles & Co wijn aan de moderne, eigentijdse trendy horeca van Rotterdam en omgeving. Rotterdam maakte toen een inhaalslag op cultureel gebied in het algemeen en op het gebied van eten & drinken in het bijzonder. De een na de andere succesvolle brasserie ging open en steeds meer Rotterdammers gingen steeds vaker uit eten. Een aantal succesvolle restaurants werd door Vles & Co bediend. Naar aanleiding van goede ervaringen in de Rotterdamse horeca was er steeds meer spontane vraag van particulieren naar kwaliteitswijnen voor gebruik thuis en van bedrijven voor het selecteren van verleidelijke relatiegeschenken. Deze laatste activiteiten zijn recentelijk door Pierre Vles onder de naam Wijnhandel Vles zelfstandig voortgezet. Dankzij intensieve samenwerking met de 'oude' groothandel kan Wijnhandel Vles nog steeds beschikken over de kennis van Spanje specialist Marcel van Twist en Italië specialist Hans Bijvoets.

Specialiteiten

De nadruk bij Wijnhandel Vles ligt nog steeds op de verkoop van Mediterrane wijnen uit o.a. Frankrijk, Italië en Spanje. Speciale interesse is er voor de wijnen uit de Languedoc vanwege de vaak uitmuntende kwaliteit voor no-nonsense prijzen. Maar wijnen uit o.a. Duitsland en klassiekers uit Verre Windstreken worden zeker niet vergeten. Wijnhandel Vles heeft een bijzondere belangstelling voor wijnen van milieuvriendelijke, biologische en biologisch dynamische landbouw. Kwaliteitswijnen van biologische landbouw, al dan niet gecertificeerd, smaken vaak zuiverder en lijken lichter verteerbaar. Ook blijken de kenmerken van bodem en klimaat (terroir) beter tot uitdrukking te komen in deze karaktervolle wijnen.

Locatie