Thiessen Wijnkoopers

In 1717 begon koopman Guillaume Thyssen zijn wijnhandel in een statig huis aan de Grote Gracht in Maastricht. Het pand, waarvan de oudste kelders ooit behoorden tot de Maastrichtse vestingwerken, was en is ideaal voor de opslag van wijn. Hier begon de rijke geschiedenis van Thiessen Wijnkoopers.

De laatste telg van de familie Thiessen, Joseph, overleed in 1907. De zaak werd daarna talloze malen verkocht, uitgebreid en gerenoveerd. Thiessen Wijnkoopers bleef groeien en werd in 2003 overgenomen door Moraco, de investeringsmaatschappij van Marcel Mourmans. Een volledige renovatie van winkel, kelders, gevels, kantoren en proeflokalen volgde, zonder dat de authenticiteit van het prachtige stadspand verloren ging. Wijn kiezen, proeven en kopen gebeurt nog steeds in een bijzonder sfeervolle entourage. 

Het Thiessen van nu houdt z’n rijke historie in ere, maar onderging een complete metamorfose. 1200 vierkante meter kelder werd gerestaureerd, het bovenliggende terras werd volledig vernieuwd. De gevels van de vijf belendende stadspanden die samen Thiessen Wijnkoopers vormen, kregen een grote beurt. Er is een nieuwe wijngaard en nieuwe bottellijn, de winkelruimte werd opnieuw ingericht, met onder meer een klimaatkast voor 170 exclusieve wijnen. Proef-, vergader- en feestruimtes kregen een complete make over, het binnenterras kreeg een prachtige glazen overkapping. En we zijn nog niet klaar: er staan nog heel wat veranderingen op stapel.

Uniek voor Thiessen Wijnkoopers is en blijft het opvoeden en bottelen van de wijnen die en vrac uit Frankrijk komen. De vochtige, koele kelders zijn na eeuwen nog steeds de perfecte plek voor rijping op fust en fles. Thiessen Wijnkoopers verzorgt, buiten de verkoop en eigen botteling van wijnen, dagelijks wijnproeverijen en rondleidingen. Daarnaast vinden er tal van evenementen plaats: diners, bruiloften, feesten, ontvangsten, vergaderingen, presentaties, miniconcerten en nog veel meer. Een gedeelte van de wijnkelders, waar vroeger de fusten lagen, beschikt over slimme klimaatbeheersing en is daardoor een prachtige en bijzondere locatie voor evenementen.

Locatie