Wijnbar Boelen & Boelen

Op 21 januari 2000 opende Martijn Boelen op het Gerard Douplein in De Pijp de eerste wijnbar van Nederland. In de jaren die volgden ontwikkelde de buurt zich tot het meest levendige horecagebied van Amsterdam. Wijnbar Boelen & Boelen kreeg al snel een goede reputatie in de buurt en niet veel later in de rest van de stad. De open keuken, grote ramen en ruime bar dragen bij aan de gezellige, informele sfeer.

In de zomer is het heerlijk zitten op het grote terras en uitkijken over het drukke plein. De klassieke Franse gerechten van chefkok Jasper van Waardhuizen en souschef Diede de Jong worden perfect ondersteund door de wijnen van Martijn en de dames, die inmiddels al bijna net zoveel van wijn weten als hij. Hoewel de Wijnbar voornamelijk een restaurant is, blijft het met 35 wijnen per glas en meer dan honderd per fles ook een uitstekende locatie om alleen iets te drinken. En voor een glas wijn betaalt u bij ons, verhoudingsgewijs, hetzelfde als voor een fles. Ook voor borrels en proeverijen, al dan niet begeleid door hapjes of diner, kunt u bij ons terecht. Hiervoor is het wel noodzakelijk om te reserveren.

Locatie