Vyne

Vyne schenkt 270 wijnen van over de hele wereld. In de door sommeliers gerunde bar draait alles om wijn. De traditionele borrelgarnituur maakt plaats voor diverse delicatessen en gerechten die bij de wijn kunnen worden besteld. Sinds kort bereiden de chefs van Envy verschillende gerechten van het nieuwe menu bij Vyne. Vyne is er niet alleen voor wijnkenners, maar brengt ook graag niet-wijnkenners in contact met de wereld van de wijn.

Geïnspireerd door delicatessenbar Envy creëerde eigenaar Bert van der Leden een nieuw concept en kreeg Envy er een 'zusje' bij: Vyne. Waar in Envy de delicatessen centraal staan, gaat bij Vyne alle aandacht uit naar wijn. Maar bij goede wijn hoort goed eten, dus sinds kort kan men van zondag tot en met donderdag een heerlijk wijntje bij Vyne combineren met een van de nieuwe gerechten bedacht en bereid door de chefs van Envy.

Nieuwe smaken ontdek je het beste tijdens een wijnproeverij. Vyne host dan ook wijnproeverijen voor verschillende formaten groepen. Voor de kleinere gezelschappen is er ook een ‘Vyne flight’; een proeverij met een beknopte uitleg van een sommelier. Een proeverij of evenement kan ook op maat worden samengesteld.

Het interieur van Vyne is een knipoog naar het houtenwijnvat en de moderne wijnkelder. Met eikenhouten planken op de vloer, indrukwekkende moderne glazen wandkasten die alle wijnen tentoonstellen, en hoge houten tafels is Vyne een plek met een bourgondische, gezellige en roerige sfeer. De wijnbar is modern, intiem en heeft een internationale allure. Met haar locatie aan de gracht, en buiten de hoge bartafel waar nog tot in de avond de zon op schijnt, is het de plek om van Amsterdam te genieten.

Vyne is er voor zowel wijnkenners als leken. Op de kaart staan ook niet alleen de beste wijnen en bijzondere hapjes en gerechten, maar ook voldoende non-alcoholische dranken. Door de ongedwongen sfeer is er voor iedereen wat te ervaren bij Vyne; van een gezellige borrel met hapjes en wijnen, tot een diepgaande en bijzondere wijnervaring met mooie kleine gerechten.

 

Locatie